Etenkin Texas Hold Em -pokerissa bluffaaminen näyttelee merkittävää roolia. Nettipokerissa bluffaaminen tehdään teknisesti hyvin eri tavalla kuin face-to-face-tilanteessa "oikeassa" pelikasinossa, mutta ideana on kummassakin tilanteessa arvioida omat ja vastustajien mahdollisuudet kahmaista potti omaan kouraan. Bluffaaminen on yleisesti käytössä oleva pelistrategia. Nyrkkisääntönä kannattaa pitää, ettei bluffaamista kannata harjoittaa jokaisessa vaiheessa, vaan ainoastaan oivalta tuntuvan, sopivalta vaikuttavan, tilaisuuden tullessa. Tämän idean sisäistäneet pelaajat ovat vaarallisia vastustajilleen — tämä pätee kumpaan suuntaan tahansa. Jos sinä opit bluffaamaan menestyksekkäästi, olet taitava pelaaja ja vastustajasi voivat älytä sen ja sopeuttaa toimintaansa minimoidakseen omat tappionsa. Toisaalta myös sinun itsesi on syytä noteerata taitavat blufferit ettei tulisi toistuvasti takkiin. Bluffaajien tavoitteena on saada vastustajat hämilleen. He yrittävät pelata "aivopeliä" vastustajiensa kanssa ja saada heidät arvaamaan miten asia voi olla. Arvaaminen voi hyvinkin päättyä huonosti, tai hyvin.
Toisen nyrkin sääntö: bluffaa mieluummin liian harvoin kuin liian usein. Monet alhaisten limiittien pelaajat pyrkivät bluffaamaan liian usein. Jo pelkkä bluffaamisen teoreettinen mahdollisuus voi olla pelaajalle eduksi. Varsinaisen bluffin suorittaminen onkin taitavalla pelaajalla vasta toisen linjan trikki kun bluffin uhka on ensimmäisen vaiheen toimenpide. Tällä tavalla kädestä toiseen kulkeva peluri saa vastustajansa miettimään "Onko sillä nyt parempi käsi?" ja arvuuttelemaan mielessään miten tulisi menetellä. Tämä leikki syö vastustajan hermoja ja voi saada hänet tekemään väärän ratkaisun.
Riskin ja palkinnon välillä on linkki. Jos vastustajasi eivät koskaan saa sinua kiinni bluffista, olet erittäin hyvä pelaaja, tai sitten et bluffaa tarpeeksi usein. Toisaalta jos pelaajat kokevat melkein jokaisen liikkeesi olevan yritys bluffata, teet sitä liian usein. Jotkut pelaajat eivät usko, että pokerissa voi menestyä jos välillä ei bluffaa. Tämä väite voi pitää paikkansa. Bluffaaminen vaatii tietynlaista pelisilmää, kuten pokerin kaltaisessa älypelissä sopiikin odottaa. Se on lopulta vaistonvaraista toimintaa, jolloin pelaaja kykenee arvioimaan sopivan tilanteen, sopivan ajoituksen. Bluffaus voi sujua parhaiten jos pelaaja on viimeisenä vuorossa näyttää seuraava siirtonsa. Tämä johtuu siitä, että pelaaja on silloin etulyöntiasemassa muihin nähden — hän on jo ehtinyt näkemään miten muut pelaajat toimivat.