Bitcoin -- rahaa netistä bitcoinin avulla

Tämä artikkeli on vuodelta 2013, joten lukija saa oikeutetusti hymistellä kun tekstissä mainitaan bitcoinin hinnan olevan esimerkiksi 60 euroa. ;-)


Bitcoin on virtuaalivaluutta, kryptovaluutta, jonka arvon alituinen vaihtelevuus tekee siitä aikamoisen riskialttiin sijoituskohteen, tai ehkä joidenkin mielestä suoranaisen uhkapelikohteen, mutta joka voi tehdä omistajistaan rikkaita. Bitcoinilla voi yrittää ansaita eri tavoin. Yksi tavoista on ostaa bitcoineja silloin kun se tuntuu olevan halpaa, ja myydä se pois kun sen arvo on korkea. Esimerkiksi Bitcoinin arvo saattaa olla tänään 60 euroa ja huomenna 80 euroa. Tällainen voi tuntua uskomattomalta heittelyltä, mutta se ei ole Bitcoinin lyhyellä uralla edes suurimmasta arvonvaihtelun päästä. Bitcoinin arvo on yhtenä päivänä saattanut olla parikymppiä ja pian sen jälkeen parisataa. Tällöin bitcoineilla voi ansaita rahaa yksinkertaisesti avaamalla oman Bitcoin-lompakon, ostamalla sinne bitcoineja kun niitä saa halvalla ostettua, ja sen jälkeen vain seuraamalla valuuttakursseja. Kun kurssi nousee, jos nousee, voi olla aika miettiä bittirahan myymistä. Esimerkiksi 60 euron bitcoin-kolikon myyminen 80 eurolla johtaa äärimmäisen hyvään tuottoon. Jos esimerkiksi ostetaan 10 bitcoinia 60 eurolla ja myydään koko setti 80 euron kappalehintaan…

Toinen tapa ansaita bitcoineilla on louhia niitä. Bitcoin-louhiminen, eli "bitcoin mining", on toisaalta viime aikoina ASIC-laitteiden yleistymisen myötä siirtynyt murrosvaiheeseen, jossa harrastajat tavanomaisine tietokoneineen ovat jäämässä selkeästi tehokkaampien ASIC-pohjaisten tehomyllyjen jalkoihin. Louhimista voi kuitenkin harrasta jos on esimerkiksi ylimääräinen tietokone tai halua investoida satoja euroja vaikkapa USB-tikuksi muotoiltuun ASIC-myllyyn, tai tuhansia euroja sitäkin tehokkaampaan aparaattiin. On tärkeää muistaa, että louhiminen muuttuu hankalammaksi aika ajoin. Lisäksi louhittavien bitcoin-kolikkojen määrä on rajallinen. Ne tulevat loppumaan.

Takaisin etusivulle

© 2011–2024 Rahapotti.com